Voorzitter

Medewerkers

Wat kan het Mental Coaching Team betekenen voor jou?

Ongetwijfeld heb je het meegemaakt:
• Een duik waarin je jezelf tegenkomt, die blijft “plakken” en waar nog regelmatig de herinneringen terug naar boven borrelen.
• Een duik waarbij je achteraf een incident ziet gebeuren in een ander buddypaar en je daarna jezelf afvraagt of je niets meer of beter had kunnen doen
• Een duik met een incident bij jezelf of je buddy
 
Tot zover geen probleem, je verwerkt het, je praat met je buddy’s, (soms wat veel) maar het leven gaat voort.
 
Soms echter blijven de dingen “plakken”: je droomt ervan, je begint jezelf verwijten te maken, slapen is niet meer normaal, je wil niet meer gaan duiken, hebt angsten om dieper te duiken, je begint kortaf te reageren naar je familie/vrienden toe, je komt niet naar meer naar de club, …..
 
In het kort: het beïnvloedt je leven meer dan je zou willen.
Dat is het moment dat een gesprek met een duiker die onafhankelijk en neutraal is, die luistert en herkent wat de normale reacties zijn in een abnormale situatie, je verder kan helpen.

Soms zijn er zo'n mensen in je onmiddellijke omgeving aanwezig: de toffe instructeur die ineens gevoelig uit de hoek komt, een vriend die kan luisteren zonder te oordelen.
Weet dat er ook een Mental Coaching Team bestaat. Deze bestaat uit een groep mental coaches die geoefend zijn om op een rustige neutrale manier naar jouw verhaal te luisteren en we zijn ook allemaal duikers.

We staan je bij in alle discretie, luisteren naar je ervaring, geven je raad en luisteren, zonder een link te leggen naar de juridische commissie, brevettencomité, bureau duikonderricht, … . 
Er is een face-to-face gesprek mogelijk, maar je kan ons ook gerust telefonisch of per mail contacteren. Ook bij bezorgdheden kan je steeds contact met ons opnemen om advies te krijgen. 
 
Wat kan het Mental Coaching Team betekenen voor jullie club?
Wanneer je binnen de club te maken krijgt met een gebeurtenis die een zware impact heeft, kan er beroep worden gedaan op het Mental Coaching Team. We kunnen zorgen voor een eerste emotionele ondersteuning voor zowel de duikers zelf als de “omstaanders”: familie, clubleden, toevallige aanwezigen,… We kunnen het bestuur die vaak mee betrokken partij is helpen ondersteunen in te nemen stappen en staan klaar op een groepsdebriefing te organiseren binnen de club op een eerstvolgende training.
 
Na een eenvoudig telefoontje op +32 493 19 25 56, of een mail naar Mental.coaching@nelos.be wordt je in contact gebracht met één coach die je alleen, of samen met andere coaches, verder zal begeleiden.